TWÓJ KOSZYK

Koszyk jest pusty
 
ksiazka tytuł: Jak smakuje rok autor: Molik Marcin
DOSTAWA WYŁĄCZNIE NA TERYTORIUM POLSKI

FORMY I KOSZTY DOSTAWY
  • 0,00 zł
  • 0,00 zł
  • 9,50 zł
  • 12,50 zł
  • 0,00 zł
  • 9,90 zł
  • 11,00 zł
  • 0,00 zł
  • 6,90
  • 9,90

Jak smakuje rok

103 autorskie przepisy w zgodzie z naturą
Wersja papierowa
Autor: Molik Marcin
Wydawnictwo: Zwierciadło
ISBN: 978-83-8132-121-1
Format: 16.5x22.0cm
Liczba stron: 272
Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
Wydanie: 1, 2019 r.
Język: polski

Dostępność: dostępny
39,90 zł 35,90 zł

Pory roku są bardzo różne, i różne są nasze preferencje. Czy łatwo jest odpowiedzieć na pytanie, którą porę roku lubimy najbardziej?
A jeśli już – czy pamiętamy wówczas, że na naszą ocenę pory roku wpływa także to, co możemy wówczas zjeść?
Książka „Jak smakuje rok. Wiosna. Lato. Jesień. Zima” pomoże Ci jeszcze bardziej cieszyć się z tego, co oferuje natura.
Szef kuchni, Marcin Molik przygotował, zgodnie ze wskazówkami dietetyków, przepisy uwzględniające zmienność pór roku oraz dostępność świeżych produktów.
Wiosną i latem najbardziej bowiem potrzebujemy świeżych warzyw i owoców, a jesienią i zimą przysmaków, które nas ogrzeją, wzmocnią odporność oraz uzupełnią niedobory witamin. Korzystajmy zatem z naszych rodzimych warzyw i owoców, kasz, zbóż, roślin strączkowych i naturalnych przypraw. Można z nich ugotować prawie wszystko – na każdą porę dnia i na każdą okazję. Łącząc je ze ogólnie dostępnymi składnikami, nie tylko wywodzącymi się z tradycyjnej kuchni polskiej, zapewniają zupełnie nowe smaki i potrawy,
W ponad 100 przepisach znajdziemy między innymi dania przygotowane z wykorzystaniem wiosennego jarmużu i rzodkiewki, letniego bobu i kwiatów cukinii, jesiennych grzybów i dyni. Zima też będzie obfitować w smaki… kasz, żurawiny i marchewki. Z nich można przygotować wszystko – nawet coś na deser!
O autorze:
O Marcinie Moliku współpracownicy mówią, że gotowanie ma we krwi. Wyjątkowy znawca kuchni polskiej i kuchni fusion. Łamacz przepisów i poszukiwacz nowych dróg kulinarnych. O kuchni mówi w sposób prosty, przepisy objaśnia, dając również wskazówki do poszukiwania własnych smaków.
Konsultacje:
Katarzyna Błażejewska-Stuhr – dietetyczka, psychodietetyczka. Uwielbia smaczne i świeże produkty sezonowe. Propagatorka idei, że jeść można prawie wszystko, byleby z umiarem. Jedna z założycielek grupy dietetyczek „kobiety bez diety”. Prowadzi audycję „ Z gruszki i z pietruszki” w Radio Kolor.
Aleksandra Błędowska – absolwentka dietetyki, promotorka zdrowego stylu życia, smacznego, a zarazem racjonalnego jedzenia. Gotuje z pasją tak, aby podczas przygotowania potraw zachować jak najwięcej potrzebnych nam składników. Aby to, co świeże nie straciło smaku, zapachu, aby było po prostu zdrowe i smaczne.

 

Newsletter

Newsletter
Zapisz Wypisz

Klikając "Zapisz" zgadzasz się na przesyłanie na udostępniony adres e-mail informacji handlowych, tj. zwłaszcza o ofertach, promocjach w formie dedykowanego newslettera.

Płatności

Kanały płatności

Księgarnia Internetowa Sobótka Sanok akceptuje płatności:

  • płatność elektroniczna eCard (karta płatnicza, ePrzelew)
  • za pobraniem - przy odbiorze przesyłki należność pobiera listonosz lub kurier